Skip to content
hintergrund bild

Blog

Piesok (nielen) do pieskoviska

babysand

Predstavte si miesto, kde vaše deti môžu skúmať, tvoriť a objavovať svet okolo seba. Každý rodič chce pre svoje deti to najlepšie, a jednou z priorít je bezpečné prostredie na hranie. Takýmto miestom môže byť aj obyčajné pieskovisko, samozrejme za predpokladu, že piesok v ňom je nezávadný. 

Hranie sa v piesku podporuje jemnú motoriku, kreatívne myslenie a vzájomnú spoluprácu medzi deťmi, čo pozitívne ovplyvňuje ich vývoj. Ak je piesok v pieskovisku ľahko udržiavateľný, t. j. na to, aby si zachoval svoj čistý a bezpečný charakter stačí občasné preosiatie a doplnenie čerstvého piesku, nie je čo riešiť.

S takýmto pieskom – bezpečným, kvalitným, jednoducho udržiavateľným môžu deti objavovať nové spôsoby ako tvoriť a hrať sa. A vy môžete spokojne sledovať ako stavajú hrady, hľadajú poklady a nechávajú svoju fantáziu pracovať. 

Všetky spomenuté benefity má prémiový biely Piesok na detské ihriská BABY SAND, ktorý spĺňa najvyššie štandardy kvality a bezpečnosti. Je výnimočný hneď z niekoľkých dôvodov:

Hygienicky nezávadný a certifikovaný: Piesok BABY SAND je starostlivo testovaný a certifikovaný. 

Je 100% praný a preosiaty, čím je zaistené, že neobsahuje žiadne nežiaduce látky, ako sú špina, kamienky alebo iné nečistoty.

Prírodný kremičitý: Piesok BABY SAND je čisto prírodný, bez pridania chemikálií alebo umelých farbív. Kremičitý piesok je vo všeobecnosti známy svojou kvalitou a trvanlivosťou, čo znamená, že pieskovisko si zachová svoj vzhľad a funkčnosť po dlhý čas.

Prirodzene vlhký: Tento špeciálny piesok udržiava ideálnu vlhkosť, vďaka čomu je ľahko tvarovateľný. Deti si tak môžu stavať pevné piesočné hrady, tunely a ďalšie kreatívne výtvory bez frustrácie z rozpadávajúceho sa piesku.

Biely a estetický: Biela farba dodáva pieskovisku čistý a esteticky príjemný vzhľad, ktorý priťahuje nielen deti, ale aj esteticky zameraných rodičov či pedagógov.

Všestranný materiál – praktický aj dekoratívny – výukový aj terapeutický

Piesok BABY SAND je ideálny nielen do domácich pieskovísk, pieskovísk v materských školách alebo mestských častiach, či dokonca v exteriérových detských zónach v hoteloch. Hotely a rekreačné zariadenia môžu tiež vytvárať plážové priestory s pieskom BABY SAND, čím zvyšujú komfort a zážitok svojich hostí, či už na vonkajších terasách, pri bazénoch alebo aj v  interiéri. 

Piesok BABY SAND však nachádza uplatnenie aj v oblastiach, kde by ste to možno ani nečakali.

Vďaka svojej exoticky bielej farbe je ideálny na vytváranie dekoratívnych prvkov v záhradách. Môžete ho použiť na dotvorenie priestoru okolo chodníkov, jazierok alebo ako dekoráciu v kvetinových záhonoch. Biely piesok prispieva k harmonickému a upokojujúcemu prostrediu, a tak sa môžete inšpirovať japonskými zenovými záhradami a vytvoriť si pokojné meditačné miesto aj v svojej záhrade. 

Jemnosť, čistota a nezávadnosť predurčujú použitie piesku BABY SAND na vytvorenie ideálneho povrchu na detských ihriskách a športoviskách pre plážový volejbal, futbal či iné športové aktivity.

Prírodný kremičitý piesok nájde svoje miesto aj v modernom interiérovom dizajne, ktorý vo veľkej miere využíva práve prírodné materiály. Piesok môže slúžiť ako dekoratívny prvok v interiéroch, a to napríklad v dekoratívnych vázach či iných inštaláciách.

Jemný, prirodzene vlhký piesok je ideálny aj pre rôzne senzorické terapie. Deti a dospelí, a to nielen tí s poruchami senzorického vnímania, môžu využívať piesok na zlepšenie jemnej motoriky a ako určitú formu stimulácie. V školských a predškolských zariadeniach môže byť piesok použitý na rôzne výukové aktivity, vrátane fyzikálnych experimentov a kreatívnych projektov.

Jemnosť a tvárnosť piesku BABY SAND môžu využiť „sochári“ na tvorbu dočasných diel, veď pieskové sochy sú populárnym spôsobom prezentácie umenia na rôznych kultúrnych a komunitných podujatiach či festivaloch. 

Bezpečné a zábavné (nielen) pieskovisko

Piesok na detské ihriská BABY SAND je všestranným a kvalitným materiálom, ktorý nachádza široké uplatnenie nielen na detských pieskoviskách a ihriskách, ale aj v rôznych typoch záhrad, na vonkajších športových plochách, ale aj v interiérovom dizajne či výukových a terapeutických centrách. Vďaka svojim vlastnostiam je bezpečnou voľbou pre rôzne použitie.