Skip to content
hintergrund bild

Blog

Univerzálne verzus špeciálne lepidlo

Ak ste sa niekedy pustili do prestavby alebo renovácie viete, aké dôležité je mať po ruke správne náradie a materiály. Niekedy nejde o veľký rozsah prác, prípadne vám ostali univerzálne použiteľné materiály z predchádzajúcich realizácií. Čo je pre a čo proti ich použitiu? 

Univerzálne lepidlo – lepidlo, ktorým nalepíte takmer všetko!

Tak napríklad univerzálne lepidlá. Môžete ich použiť na lepenie rozmanitých materiálov na rôzne povrchy, a to tak v interiéri aj exteriéri. Jedno lepidlo zvládne viacero úloh – od opráv až po profesionálne projekty. Je preto prirodzené, že si nájde svoje miesto na každej stavbe či v každej domácnosti. Spoľahlivosť, praktickosť a široká škála použitia z neho robia jedného z tých pomocníkov, ktorého chcete mať vždy po ruke. Univerzálne lepidlo predstavuje niečo ako „prvú pomoc“ v mnohých nečakaných situáciách. 

Aj keď univerzálne lepidlá majú množstvo výhod, existujú aj určité nevýhody, ktoré je potrebné pri ich výbere či použití zobrať do úvahy. Hoci je univerzálne lepidlo použiteľné na mnohé materiály či podklady, musíte mať na pamäti, že nie je špeciálne navrhnuté na maximálnu výkonnosť pri každom type materiálu/podkladu/prostredia. To by ani nebolo možné. Navyše, niektoré realizácie vyžadujú veľmi špecifické lepidlá, a to pri použití vo veľmi náročných prostrediach, ako sú extrémne vysoké teploty, vlhkosť alebo vysoké chemické zaťaženie, kde by univerzálne lepidlo nemuselo byť také odolné.

Rozdiely môžu byť v spracovateľských vlastnostiach, napríklad dobe tuhnutia, ktorá môže byť v porovnaní so špeciálnymi lepidlami dlhšia, čo môže byť nevýhodou v prípade, ak potrebujete rýchly výsledok. A potom je tu aj otázka ceny. Cena univerzálnych lepidiel sa líši v závislosti od kvality, typu a značky. Univerzálne lepidlá vyššej kvality sú drahšie v porovnaní s priamočiaro formulovanými špecifickými lepidlami.

Murexin tip na produkt: 

Univerzálne lepidlo X-Bond MS-K 88 je vysoko kvalitné, jednozložkové lepidlo postavené na inovatívnej MSP-technológii. Je dlhodobo pružné, takže sa prispôsobuje aj náročnejším podmienkam, ktoré môžu nastať pri zmene teploty alebo vlhkosti. Lepidlo neobsahuje vodu, rozpúšťadlá ani silikóny, čím je šetrné k prostrediu aj zdraviu. Jeho prednosťou je vysoká priľnavosť na rôzne typy povrchov, či už ide o nasiakavé materiály alebo o hladké, nenasiakavé povrchy. Rovnako má výborné izolačné vlastnosti (tlmí kročajový hluk), čo ho robí ideálnym riešením pre široké spektrum použitia v interiéri aj exteriéri.

Univerzálne lepidlo X-Bond MS-K 88

X-Bond MS-K 88

  • Univerzálnosť – jedno lepidlo pre rôzne realizácie.
  • Jednoduchá aplikácia – jednozložkové lepidlo, ktoré nevyžaduje špeciálnu prípravu.
  • Dlhodobá flexibilita – schopnosť prispôsobiť sa zmenám teploty a vlhkosti.
  • Bezpečné zloženie – bez obsahu rozpúšťadiel a silikónov.

Pozrieť produkt

Prečo je lepidlo X-Bond MS-K 88 také výnimočné? Je to jeho univerzálnosť a výkonnosť. Nalepíte ním:

  • Tepelnoizolačné materiály – polystyrén, minerálnu vlnu na betón, tehlu, ale tiež kov či sklo.
  • Keramické obklady a dlažbu, kameň, zrkadlá, drevo na rôzne podklady.
  • Parkety pero-drážka na cementové podklady so zvyškovou vlhkosťou max. 4 %. 
  • Rôzne materiály navzájom – kov, betón, kameň či iné materiály.

Tí, ktorí potrebujú efektívne a univerzálne riešenie, si výberom Univerzálneho lepidla X-Bond MS-K 88 určite prídu na svoje. Bez ohľadu na to, či ide o profesionálov alebo domácich majstrov, výhody tohto lepidla sú neodmysliteľné:

  • Univerzálnosť – jedno lepidlo pre rôzne realizácie.
  • Jednoduchá aplikácia – jednozložkové lepidlo, ktoré nevyžaduje špeciálnu prípravu.
  • Bezpečné zloženie – bez obsahu rozpúšťadiel a silikónov.
  • Dlhodobá flexibilita – schopnosť prispôsobiť sa zmenám teploty a vlhkosti.

Či už ide o lepenie parkiet, tepelnoizolačných materiálov alebo obkladov, správna voľba lepidla dokáže výrazne ovplyvniť trvácnosť a kvalitu výsledku. Ak hľadáte produkt, ktorý kombinuje jednoduchú aplikáciu, vysokú priľnavosť a dlhodobú trvácnosť, stojí za to sa poobzerať po takom, ktoré sa osvedčilo medzi domácimi majstrami, ale aj profesionálmi.Pri kúpe akéhokoľvek lepidla je dôležité zvážiť, aké nároky má váš projekt. Ak pracujete na projektoch s vyššími nárokmi, investícia do kvalitného špeciálneho lepidla, sa môže oplatiť kvôli jeho trvácnosti a spoľahlivosti.